Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki suszone 15 dag
papryka marynowana 1 szt
musztarda 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
śmietana 2 łyżki
mąka 2 łyżki
przyprawa Przyprawa do zup Kucharek- do smaku
schab 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki ze schabu z suszonymi śliwkami

Mięso umyć, osuszyć i pokroić na porcje, zbić tłuczkiem, natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą, odłożyć w chłodne miejsce na 1 godzinę. Następnie na każdy płat mięsa położyć 2-4 śliwki, podłużny słupek papryki, zwinąć w rulonik, spiąć wykałaczką. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki ze wszystkich stron na rumiano. Mięso przełożyć do rondla, wlać 1 szkl wody, dodać maggi w płynie i dusić do miękkości. Śmietanę wymieszać z mąką, połączyć z sosem, zagotować. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z kluskami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 15.02.2014 16:40
apetyczne te roladki :)
IlonaAlbertos 22.10.2013 19:41
Zapowiada się fajnie.
olkaaa 20.12.2012 11:13
pyszne te roladki
Seba 11.09.2012 09:53
pycha
Motorek 27.04.2012 09:31
extra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak