Sposób przygotowania

Warzywa obierz, rybę opłucz. Warzywa włóż do garnka, dodaj łyżkę rodzynek. Całość zalej wodą i ugotuj wywar. Następnie włóż do niego pokrojonego na porcje karpia i na powolnym ogniu gotuj 20 min. Żelatynę zalej niewielką ilością zimnej wody i odstaw, aby spęczniała. Ugotowanego karpia ostrożnie wyjmij. Przecedź wywar i rozpuść w nim żelatynę. Odrobinę galarety wlej na ochłodzony półmisek i wystudź. Na galarecie ułóż starte na grubej tartce warzywa. Zalej galareta i wystudź. Na galarecie ułóż pokrojonego w dzwonki (plastry) karpia , posyp je resztą rodzynek. Udekoruj plastrami cytryny, Zalej pozostałą tężejącą galareta. Odstaw w chłodne miejsce, najlepiej na całą noc.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !