Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół wieprzowy z makaronem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 500 gram
por 0,5 sztuki
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
cebula 0.5 sztuki
koperek mrożony do smaku
makaron nitki 300 gram
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół wieprzowy z makaronem

Do garnka wkładamy umyte mięso, zalewamy 3 litrami wody i gotujemy na małym ogniu. Po godzinie gotowania dodajemy warzywa umyte i obrane. Oczywiście caly czas szumujemy rosół. Gotujemy do miekosci. W osobnym garnku we wrzącej osolonej wodzie gotujemy makaron. Który nastepnie po ugotowaniu odcedzamy. Z rosołu wyławiamy warzywa. Doprawiamy go do smaku Posypujemy koperkiem. Do miseczki lub talerza wkładamy porcje makaronu i zalewamy goracym rosołem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 07.01.2012 21:01
pycha
sloneczko1 01.01.2012 19:52
rosół to najlepsza z zup
Justyna Jussstiii 01.01.2012 15:36
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak