Sposób przygotowania

Krok 1 / 6

Całe duże płaty słoniny kroimy na mniejsze.


Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    a to ciekawe, pewnie dużo osób nie wzięło by tego do ust wiedząc co to jest, dla mnie super
  • 3
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    tego smakołyku pierwszy raz zakosztowałem w Anglii. Poczęstował mnie \"miejscowy\". Byłem w szoku, że z czymś takim nie spotkałem się wcześniej w Polsce - kraju gdzie wieprzowina jest podstawą. Od niedawno można kupić takie pork chipsy w Lidlu jak jest tydzień - chyba skandynawski.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    owca441

    dobrze wiedzieć, teraz czekam na taki tydzień
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    sylwia / sytofala

    szokujące . ale bardzo intrygujące :) Może skosztuję z czystej ciekawości :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    tłuste
  • 2
    original
    Opublikowano

    msmariusz

    ciekawa nazwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Bardzo kaloryczne, ale smaczne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Emiliozo

    męska przekąska
  • 2
    original
    Opublikowano

    teresa18

    wow, pierwszy raz z czymś takim się spotykam, na pewno chrupiące
  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    a ta cebula się nie spali ?
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Jarlin

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    @Pyza jak dodasz zbyt szybko się się przypali. Myk jest taki, aby dodać ją w takim momencie, żeby razem doszły skórki i cebula (cebuli potem się pozbywamy, ona ma tylko \"nadać\" smaku skórkom). Jak też wspomniałem jest to opcja a nie konieczność, także jeśli ktoś się nie czuje na siłach może zrobić bez dodatku cebuli. Tutaj moja rada jest też taka, aby taką usmażoną cebulę potem dokładnie wyłowić. U mnie wyszło kilka patelni tych skórek, a z cebulą smażyłem tylko pierwszą patelnię. Zbyt dobrze cebuli nie odłowiłem i potem smażąc kolejną patelnię skórek, nieodłowione resztki cebuli się przypaliły.
  • 3
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Podeślij trochę. Z chęcią bym posmakowała.
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    zaskakujące, ale bym spróbowała
  • 4
    original
    Opublikowano

    aginaa

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pewnie dobre, wypróbuję
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    dzięki za wyjaśnienia
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Marlena/Kinia

    ciekawy przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    Jolanta_P-S

    Pierwszy raz się z tym spotkałam, ale na pewno bym skosztowała
  • 1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    fajne, ale ile kalorii ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    natii3624

    smacznie wygląda
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Ciekawy przepis :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !