Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki pieczone z majerankiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kilogram
majeranek 1 pęczek
olej roślinny 4 łyzka
słonecznik łuskany 50 gram
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki pieczone z majerankiem

Ziemniaki myjemy, przecinamy wzdłuż i układamy przeciętą powierzchnią na posmarowanej olejem blaszce (ok. 2 łyżki oleju). Pieczemy przez max 40 min. w temperaturze 200 stopni. Majeranek i słonecznik drobno siekamy, mieszamy z 1/4 łyżeczki soli i pieprzem. Ziemniaki obracamy i posypujemy przygotowaną przyprawą. Pokrapiapy resztą oleju i pieczemy jeszcze 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak