Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Avokado faszerowane łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

awokado 2 sztuki
cytryna 1 sztuka
zielona sałata 0.5 główki
wędzony łosoś 100 gram
kwaśna śmietana 100 gram
kawior 50 gram
świeży szczypior albo koper 1 pęczek mały
sok z cytryny 1 łyżeczka
cytryna 1 do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Avokado faszerowane łososiem

Obierz oba awokado, poprzekrawaj na połowy i usuń pestki. Połówki awokado poprzekrawaj jeszcze wzdłuż na ćwiartki i pokrop sokiem z cytryny. Opłucz listki zielonej sałaty, odsącz i porozrywaj na mniejsze kawałki. Sałatę nałóż na każdą ćwiartkę awokado. Plasterki łososia pokrój i zwiń w ruloniki. Połóż je na listkach sałaty,, udekoruj kwaśną śmietaną. Nałóż na łososia po małej łyżeczce kawioru. udekoruj ćwiartkami cytryny. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak