Sposób przygotowania

Obierz oba awokado, poprzekrawaj na połowy i usuń pestki. Połówki awokado poprzekrawaj jeszcze wzdłuż na ćwiartki i pokrop sokiem z cytryny. Opłucz listki zielonej sałaty, odsącz i porozrywaj na mniejsze kawałki. Sałatę nałóż na każdą ćwiartkę awokado. Plasterki łososia pokrój i zwiń w ruloniki. Połóż je na listkach sałaty,, udekoruj kwaśną śmietaną. Nałóż na łososia po małej łyżeczce kawioru. udekoruj ćwiartkami cytryny. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem lub koperkiem. Podawaj ze świeżym pieczywem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !