Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyczki na bogato

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wieprzowa 600 gram
czosnek 1 ząbek
imbir 1 kawałek
cebula 1 sztuka
suszone morele 50 gram
olej 50 ml
pomarańcza 1 sztuka
sos sojowy 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
anyż 1 szczypta
papryczka chili 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyczki na bogato

Czosnek, imbir i papryczkę chili pokrój drobno, cebulę na dłuższe paseczki. Morele umyj i pokrój na kawałki. Całość delikatnie podsmaż na łyżce oleju. Obierz pomarańcze, wykrój kawałki miąższu i dodaj na patelnie. Pokrop wszystko sosem sojowym i dopraw mielonym anyżem. Podduś około 5 minut. Mięso wieprzowe pokrój w małe plastry. Zbij mięso po obu stronach, usmaż na pozostałym oleju, dopraw solą i pieprzem. Plastry mięsa napełnij pikantną masą, przełóż i przepnij wykałaczką. Przełóż je do brytfanny i duś około 15 minut. Podawaj z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aleksa123 02.04.2012 14:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak