Sposób przygotowania

Ziemniaki obrać, pokroić w niedużą kostkę, opłukać i przełożyć na czystą ściereczkę aby je dokładnie osuszyć. Boczek i cebulę pokroić także w niedużą kostkę. Na dużej patelni rozgrzać olej, przesmażyć boczek aż się zrumieni i wytopi, kawałki zdjąć na talerzyk a na tłuszcz wrzucić osuszone ziemniaki. Smażyć na silnym ogniu, mieszając od czasu do czasu aż się zezłocą ze wszystkich stron. Następnie dodać cebulę i z powrotem boczek, przykryć patelnię i dusić na mniejszym ogniu aż ziemniaki będą prawie miękkie. Całość oprószyć przyprawą do ziemniaków i czosnkiem, wymieszać i dusić jeszcze 3-5 min.. Podawać np. z jajkiem sadzonym...

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Zimowe, sycace danko.
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    ela16

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !