Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nalewka anyżowo-miodowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cynamon 5 g
sok z cytryny
miód 500 ml
wódka 2 l
anyż 80 g

Przepis i sposób przygotowania na: Nalewka anyżowo-miodowa

Anyż, cynamon, sok oraz miód umieścić w dużym szklanym naczyniu. Całość zalać wódką i odstawić w ciemne, ciepłe miejsce na miesiąc, od czasu do czasu potrząsając naczyniem. Następnie przefiltrować płyn, przelać do butelek i starannie zamknąć. Powinien leżakować ok. pół roku.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak