Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa z czerwonej soczewicy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion warzywny 1,5 szklanki
soczewica 1 szklanka
cebula
czosnek 1 ząbek
curry
Papryka słodka mielona Prymat
rosmaryn
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa z czerwonej soczewicy

Do 1,5 litra wywaru z warzyw wrzucić szklankę soczewicy. Przyprawić łyżeczką curry, szczyptą słodkiej papryki, solą i pieprzem. Na niewielkiej ilości oliwy podsmażyć cebulkę ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku. Dodać ją do gotującej się zupy. Całość powinna dochodzić ok. 30 minut pod przykrywką na małym ogniu. Zupę podawać ozdobioną gałązką rozmarynu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak