Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Precle bawarskie

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
drożdże 2,5 dag
cukier 1 łyżka
sól 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 3 łyżki
jajko
sól gruboziarnista

Przepis i sposób przygotowania na: Precle bawarskie

Drożdże rozpuścić w 1,5 szklanki ciepłej wody. Wsypać mąkę, cukier i sól. Wyrobić ciasto. Odstawić na 30 minut. ciasto zagnieść i podzielić na 12 porcji. Z każdej uformować długi rulonik, a następnie precla. Precle wkładać na 30 sekund do 1 litra wrzącej wody z sodą. Wyjąć. Posmarować z jajkiem rozkłóconym z 2 łyżkami wody i posypać solą. Piec ok. 10 minut w temp. 250 stopni C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak