Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapki ze szprotkami i jajkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 1 ząbek
miękkie masło 1/2 kostki
sałata
cytryna
jajko 2
sól
pieprz
majonez
szprotki 2 (w oleju)

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapki ze szprotkami i jajkiem

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Utrzeć z masłem. Posmarować kromki chleba. Włożyć do rozgrzanego piekarnika, podpiec na rumiano. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i pokroić w grube plasterki. Sałatę umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Cytrynę sparzyć i pokroić w plastry. Grzanki wyłożyć na talerz. Na każdą położyć po kawałku liścia sałaty, 2 szprotki, plastrze jajka i cytryny. Oprószyć solą i pieprzem. Majonez przełożyć do szprycy i wycisnąć dekoracyjnie na grzanki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak