Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa marchewkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchewka 1,5 kg
ziemniaki 4 sztuki
cebula czerwona 2 sztuki
sok z 1cytryny
bulion 6 szklanek
migdały posiekane 3 łyzki
groszek konserwowy
jogurt naturalny
kolendra mielona do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa marchewkowa

warzywa pokroić w kostkę i gotować w bulionie około 30 minut. Po ugotowaniu ostudzić i zmiksować zupę. Doprawić do smaku kolendrą. Dodać 3 łyżki groszku konserwowego. Dodać jogurt i sok z cytryny, dokładnie wymieszać. Zupę podawać ciepłą, posypana migdałami. PYCHA

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 06.02.2011 07:45
uwielbiam marchewkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak