Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańcze w lekkim kremie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 opakowanie
jaja 2 sztuki
cukier 2 łyżeczki
starta skórka z pomarańczy 10 dkg
pomarańcza 1 sztuka
sok pomarańczowy 1 szklanka
białko 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańcze w lekkim kremie

żelatynę namoczyć w letniej wodzie. Żółtka, cukier, 2 łyżki soku pomarańczowego oraz odrobinę skórki pomarańczowej utrzeć na gładki krem. Żelatynę rozpuścić w małej ilości zagotowanego pomarańczowego soku. Po dokładnym rozmieszaniu dodać resztę soku.Całość dokładnie wymieszać z kremem żółtkowym. Jeszcze raz delikatnie podgrzać i przelać do pucharków. Pomaranczę obraź, pokroić na kawałki i podgrzać na patelni. Miękkie kawałki pomarańczy zatopić w kremie i odstawić do ostygnięcia, a następnie włożyć do lodówki. Podawać schłodzone.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 17.11.2012 23:58
pycha
Norgiusz 16.01.2012 17:37
mniam
Ewa95 13.01.2012 21:53
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak