Sposób przygotowania

Rybę wyjąć z zamrażarki jakąś godzinę-dwie przed przyrządzaniem, gdy nieco zmiękną skropić sokiem z cytryny. Ma lekko odtajać, ale nie rozmrozić się. Jajka roztrzepać z 1 łyżką kucharka. Filety lekko oprószyć solą i pieprzem ziołowym. Panierować kolejno w mące, jajku i bułce tartej. Kłaść na rozgrzaną patelnię z olejem i smażyć na dość silnym ogniu aż ładnie się zezłoci z obu stron. Gdy ryba jest obsmażona przykryć patelnię, zmniejszyć płomień i poddusić ją jeszcze kilka minut. Podawać z ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty.

Komentarze

  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Bardzo lubię tilapię , przypomina mi w smaku karpia.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mariusz14

    ciekawe
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aleksandra45

    ja też bardzo lubię tilapię
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    ja muszę przyznać, że nie przypadła mi za bardzo do gustu ta rybka...
  • 1
    original
    Opublikowano

    Edyta31

    przepysznie wygląda :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !