Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie pomidorowe

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

płaty śledziowe 6 sztuk
cebule 3
Kwas cytrynowy Prymat 1 łyżeczka
cukier 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 1/2 słoiczka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie pomidorowe

Cebule obrać, pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać cukier, kwasek i koncentrat. Wymieszać. Odstawić do wystygnięcia. Śledzie pokroić w kawałki. Włożyć na przemian z sosem pomidorowym do słoika. Wstawić do lodówki na 12 godzin.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak