Sposób przygotowania

Biszkopty: Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić ze szczyptą soli, powoli dodawać cukier. Ciągle miksując dodać żółtka i kilka kropel zapachu waniliowego. Chwilkę miksować. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Przełożyć na blachę wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą. Piec w 170 stopniach ok. 25-30 minut Tak samo zrobić biszkopt ciemny dodając kakao z mąką i proszkiem. Po upieczeniu biszkopty ostudzić. Obkroić boki biszkoptu. Krem: Margaryna powinna być w pokojowej temperaturze aby dobrze ją zmiksować. Wiórki kokosowe zmielić. 2 szklanki mleka zagotować a w połówce rozrobić budyń. Gdy mleko się zagotuje wsypać zmielone wiórki kokosowe i ciągle mieszać. Wlać rozrobiony proszek budyniowy i dokładnie wymieszać. Zdjąć z ognia i ostudzić. Margarynę dokładnie utrzeć(zmiksować z cukrem pudrem)Dodawać po łyżeczce zimnego budyniu ciągle miksując oraz kakao. Na koniec dodać łyżeczkę soku z cytryny i wymieszać. Nasączenie: Wodę zagotować, dodać cukier i wymieszać. Dodać kilka kropel aromatu rumowego i kwasku cytrynowego, dokładnie wymieszać i ostudzić. Nasączyć biszkopty. Posmarować dżemem i wyłożyć krem, rozsmarować i dodać pokruszoną czekoladą, rozsmarować szpatułką. Tak samo postępować z kolejnymi warstwami. Na koniec dokładnie obłożyć kremem cały tort i dowolnie udekorować.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ładny torcik
  • 1
    p8230976
    Opublikowano

    monika141

    ładny
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Botwinka

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !