Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica z porem i wędzonym łososiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko 2 szt
wędzony łosoś 2 plastry
por 3 cm
oliwa 1 łyżeczka
dymka ze szczypiorkiem 1 szt.
sól, pieprz
pomidor 1/2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica z porem i wędzonym łososiem

Plasterki wędzonego łososia kroimy w kostkę, pora i cebulkę ze szczypiorkiem w krążki, szczypiorek zostawimy do posypania jajecznicy. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oliwy, wsypujemy łososia, pora i cebulkę, lekko dusimy aż warzywa stracą swoją surowość. Dodajemy 2 jajka, które wcześniej wbiliśmy do miseczki, doprawiamy delikatnie solą, gdyż łosoś jest lekko słonawy. Mieszamy i trzymamy tak długo na patelni, aż jajka uzyskają oczekiwaną przez nas konsystencję. Jajecznicę wykładamy na talerz, posypujemy szczypiorkiem, doprawiamy pieprzem, podajemy z pokrojonymi w pół plastry pomidorami, które również doprawiamy solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

foczka-ks 19.05.2015 07:31
jajecznica idealna na śniadanie
magdalea 02.01.2012 23:02
bogata jajecznica:)
SyMiki 31.12.2011 16:16
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak