Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Galareta z tuńczykiem i kurczakiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

tuńczyk w sosie własnym 2 puszki
filet z kurczaka 50 dag
kukurydza 1 puszka
groszek 1 puszka
ogórki konserwowe 5
jajko 3
Żelatyna wieprzowa Prymat 12 łyżeczek
rosół 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Galareta z tuńczykiem i kurczakiem

Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać i przekroić na połowy. Włożyć po połówce do 6 salaterek. Fileta ugotować i pokroić w 1,5 cm kostkę. Tuńczyka osączyć i rozdrobnić. Ogórki pokroić w małą kostkę. Groszek i kukurydzę osączyć. Do salaterek włożyć po porcji kurczaka, tuńczyka i warzyw. Rosół podgrzać, a następnie rozpuścić żelatynę. Wlać do salaterek. Schłodzić, aż stężeje.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriso 03.01.2012 20:22
rewelacja
Justyna Jussstiii 01.01.2012 15:36
super polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak