Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z kiełbasą i pomidorami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasola Jaś 1 szklanka
kiełbasa chuda 30 dag
przecier pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 2 łyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z kiełbasą i pomidorami

Fasolę namaczamy na noc. Na następny dzień gotujemy ją aż do miękkości po czym dodajemy kiełbasę pokrojona w gruba kostkę. Następnie dodajemy mały słoiczek przecieru pomidorowego. Wszystko mieszamy doprawiamy do smaku i gotujemy około 20 minut. Po rozłożeniu na talerze dodajemy do każdej porcji łyżeczkę śmietany 18 procentowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak