Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

<b>domowe toffi</b>

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cukier 3 szklanki
masło 200 gram
mleko skondensowane 1 puszka
masło orzechowe 150 gram
ekstrat z wanilii 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: <b>domowe toffi</b>

W dużym garnku zmieszać cukier, masło i mleko skondensowane i podgrzewać mieszając do rozpuszczenia składników. Nie doprowadzać do wrzenia. Masa osiąga wysoką temperaturę i cukier zacznie się karmelizować. Wtedy zdjąć z gazu i dodać masło orzechowe i wanilię.


Wylać na blachę wcześniej wysmarowaną tłuszczem, a gdy masa będzie miała pokojową temperaturę można pokroić w kostkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 19.06.2013 20:44
Palce lizać
Katarzyna59 01.05.2013 12:48
super przepis
IZABELA29 28.01.2013 10:27
nigdy nie robiłam
ben-ka 28.01.2013 10:15
przyznam,że sama takich cukiereczków,to nie robiłam - muszą być bardzo smaczne.
mirosława4 18.10.2012 19:55
pyszne
RenataZ-et 18.08.2012 08:00
Pyszne
gacopierz23 12.08.2012 16:57
ekstra
Iwusia 07.08.2012 21:55
smakowite
elaa 03.07.2012 08:34
zapowiada się pysznie
IrenaM 02.04.2012 22:22
pyszne
Ada-Gaba 21.03.2012 20:59
pyszności
justynab1903 21.02.2012 19:44
ciekawe :) jutro premiera
Wojt@s
Wojt@s 13.01.2012 08:52
extra
sunnymood 10.01.2012 12:00
mniam... tofffi, masło orzechowe- pycha
melonik 06.01.2012 08:48
mniam
Kas2 03.01.2012 09:24
toffi uwielbiam, ale jeszcze nie pokusiłams się o jego samodzielne przygotowanie. dzięki za przepis!
senninha 31.12.2011 08:16
przepis ciekawy :) chodź nie przepadam za masłem orzechowym... więc chyba spróbuję bez niego.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak