Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczony filet z indyka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 70 dag
sól 2 łyżki
marynata
bulion drobiowy 1 łyżka
musztarda 1 łyżka
czosnek 3 ząbki
sos sojowy 1 łyżka
oliwa 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczony filet z indyka

Fileta nakłuć widelcem. Sól rozpuścić w litrze wody i zalać mięso. Odstawić na 2 godziny. Wyjąć i osuszyć. Składnika marynaty wymieszać. Natrzeć mięso. Zawinąć w folię do pieczenia i chłodzić przez godzinę. Piec ok. 45 minut w temp. 220 stopni C. Folię rozciąć i rozchylić. Piec jeszcze 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna37 26.01.2012 16:54
dobry

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak