Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

łosoś smażony panierowany

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

łosoś filet 0,5 kg
jajko
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
pieprz
masło 50 g
serek topiony śmietankowy duży 1
śmietana kremówka 3 łyżki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: łosoś smażony panierowany

Kroki postępowania

1
filet łososia pokroić na mniejsze kawałki .Wszystkie przyprawić solą i pieprzem
Krok 1 - łosoś smażony panierowany foto
2
każdy kawałek ryby obtoczyć w rozmąconym jajku i bułce tartej.Opnierowane kawałki ryby smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor
Krok 2 - łosoś smażony panierowany foto
3
Przygotować prosty sos serowy.W rondelku rozgrzać masełko i rozpuścić w nim serek topiony ,dodać śmietanę kremową i doprawić do smaku.Jeśli ktoś lubi można dodać czosnek.
Krok 3 - łosoś smażony panierowany foto
4
usmażone filety podawać z sałatkami i ewentualnie frytkami
Krok 4 - łosoś smażony panierowany foto
5
lub podać z sosem serowym i sałatką
Krok 5 - łosoś smażony panierowany foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 12.02.2013 18:34
mniam
Krzysztof15 28.08.2012 18:05
pychota
Luki 05.08.2012 18:57
super rybka
kriko 06.06.2012 09:11
pysznie
kasienka23 28.01.2012 14:29
smaczna potrawa
Ewa104 01.01.2012 19:15
Łososia uwielbiam.Szkoda tylko,że jego cena jest dość wysoka. Co do poprzedniczki to chyba nie zauważyła,że to przepis krok po kroku i widziała tylko część opisu.
Wiesława1 01.01.2012 14:49
o co chodzi z tym komentarzem??
Magdalena67 30.12.2011 23:23
Komentarz przycieło :( ale chyba wiem o co chodzi :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak