Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tarta czekoladowo - bananowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
czekolada deserowa 15 dag
mleko 50 ml
żółtko jajek 3 szt
cukier puder 3 łyżki
śmietana kremówka 1 szk
sok z cytryny
banan 3-4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tarta czekoladowo - bananowa

Czekoladę rozpuścić w gorącym mleku i ostudzić. Dodać banana i zmiksować. Ciasto wyłożyć na formę do tarty. Piec ok. 15 min. w temp. 200 stopni. Ostudzić. Śmietanę ubić. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem, dodać czekoladę zmiksowaną z bananem oraz ubitą śmietanę. Wymieszać. Masę wyłożyć na ciasto i schłodzić w lodówce. Pozostałe banany pokroić w plasterki i skropić sokiem z cytryny. Wyłożyć na masę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 16.02.2013 13:10
pycha
kate.500 05.02.2013 20:32
super
Elżbieta17 25.11.2012 22:34
super:)
Izabela28 30.09.2012 12:49
wyśmienita ta tarta:)
barbara11561 13.08.2012 18:35
pyszna
Wafelek2601 02.02.2012 12:45
ekstra
Wacław 07.01.2012 09:23
pycha !
Magdalena1110 30.12.2011 21:50
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak