Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wigilijny karp Krzysia

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karp 1 średni
masło klarowane
olej
mąka pszenna
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Wigilijny karp Krzysia

Kroki postępowania

1
Karpia dokładnie czyścimy, płuczemy, odcinamy ogon i łeb, a następnie kroimy rybę na półdzwonka, które osuszamy papierowym ręcznikiem.
Krok 1 - Wigilijny karp Krzysia foto
2
Karpia panierujemy w mące.
Krok 2 - Wigilijny karp Krzysia foto
3
Kilka łyżek oleju rozgrzewamy na patelni, dodajemy klarowane masło i gdy to się rozpuści, kładziemy rybę obtoczoną dokładnie w mące. Smażymy karpia na wolnym ogniu ze wszystkich stron na rumiano.
Krok 3 - Wigilijny karp Krzysia foto
4
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy od razu po przygotowaniu
Krok 4 - Wigilijny karp Krzysia foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 03.01.2012 21:01
:o) powyżej to żart a rybka przepiękna! karpia już kilka lat nie jadłem :(
pacpaw 03.01.2012 20:59
A mój Grzegorz macza tylko w mące
Jolanta_P-S 30.12.2011 19:36
A mój Piotrek robi w panierce z bułki tartej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak