Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

golonka na warzywach

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

golonki 2 średnie
marchew 3
pietruszka 2
por 1
ziemniaki 12
bulion 3 szkl
czosnek 4 ząbki
śmietana kremówka 1/4 szkl
mąka pszenna 1 czubata łyżka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
olej 2 łyżki
tymianek
kminek
majeranek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: golonka na warzywach

Golonki oczyść, natrzyj przyprawami, naszpikuj obranymi ząbkami czosnku. Zalej bulionem i odstaw w chłodne miejsce. Warzywa obierz, ziemniaki pokrój na ćwiartki, resztę - w kostkę. Ziemniaki gotuj 15 min, osącz. Golonki z zalewą przełóż do garnka. Dodaj warzywa. Gotuj 2h. Golonki i ziemniaki posmaruj olejem, piecz 10 min w 200st. Śmietanę połącz z mąką i koncentratem. Wlej do wywaru z warzywami. Zagotuj. Sosem polej golonki i kartofle.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halinka1011 30.12.2011 17:59
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak