Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kacze udka z ananasem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kacze udka 4 średnie
ananas z puszki 6 plastrów
miód 1 duża łyżka
olej 4 łyżki
ocet winny 4 łyżki
chili 1 czubata łyżeczka
sól
sok ananasowy 0,5 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Kacze udka z ananasem

Kroki postępowania

1
Olej mieszamy z octem winnym, miodem i chili. Doprawiamy solą.
Krok 1 - Kacze udka z ananasem foto
2
Oczyszczone udka zalewamy marynatą i trzymamy przez 24 godziny w chłodnym miejscu- w tym czasie kilka razy je obracamy.
Krok 2 - Kacze udka z ananasem foto
3
Godzinę przed smażeniem trzymamy mięso w temperaturze pokojowej i następnie obsmażamy na patelni z grubym dnem, aż tłuszcz ze skóry się mocno wytopi. Podlewamy wodą i dusimy 30 minut, po czym dodajemy plastry ananasa i syrop ananasowy i dusimy do miękkości udek.
Krok 3 - Kacze udka z ananasem foto
4
W miarę potrzeby doprawiamy jeszcze odrobiną soli.
Krok 4 - Kacze udka z ananasem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 01.01.2012 00:39
Jak to smakowicie wygląda.
stokrotka 30.12.2011 18:14
ciekawe
stokrotka 30.12.2011 18:14
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak