Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń ze śliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 750 g
pieczarki 150 g
jaja 2 szt
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat 1 łyżeczka
śliwki suszone 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń ze śliwkami

Mięsko łączymy z jajkiem. Pieczarki myjemy, osuszamy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki dodajemy do mięsa i przyprawiamy do smaku - kucharkiem, solą, pieprzem i curry. Dokładnie mieszamy. Mięsko dzielimy na dwie części. Pierwszą wkładamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki - keksówki. Układamy wzdłuż śliwki, które lekko wgniatamy w mięsko. Przykrywamy szczelnie drugą połową mięska. Pieczemy w temp. ok 180 stopni przez ok 60-75 min. W trakcie sprawdzamy patykiem, czy mięsko jest już upieczone. Gdy patyk wchodzi miękko, to znaczy, że pieczeń jest gotowa.
Pieczeń polecam do kanapek, jest pyszna.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 15.11.2013 10:28
To coś dla mnie,uwielbiam mięso z owocami.
Łukasz15 08.01.2013 14:30
Bardzo dobra
annagebalska 07.01.2013 08:42
pycha
Elżbieta17 16.10.2012 13:34
super pieczeń:)
ewaa 22.09.2012 20:51
apetycznie wygląda
olkaaa 08.07.2012 11:42
pięknie wygląda
MagdaXXX 28.05.2012 21:00
pycha
daria899 09.02.2012 22:13
super
Krystyna32 28.01.2012 00:15
pyszne
Marta1986 22.01.2012 14:37
dobre
calliope 14.01.2012 09:20
pycha
treonina 30.12.2011 17:47
wygląda pięknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak