Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krzysia suszone grzyby w cieście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 1 szklanka
jajko 1 duże
woda
olej
sól
pieprz
grzyby suszone 10 dag kapeluszy

Przepis i sposób przygotowania na: Krzysia suszone grzyby w cieście

Kroki postępowania

1
Grzyby zalewamy letnią wodą, moczymy około 2 godzin. Po upływie tego czasu gotujemy do miękkości.
Krok 1 - Krzysia suszone grzyby w cieście foto
2
Do mąki dodajemy trochę letniej wody oraz jajko i dokładnie mieszamy, aby powstało gęste ciasto.
Krok 2 - Krzysia suszone grzyby w cieście foto
3
Ugotowane grzyby odsączamy z nadmiaru wody, obtaczamy w cieście
Krok 3 - Krzysia suszone grzyby w cieście foto
4
i smażymy z obu stron na rumiano na rozgrzanym oleju.
Krok 4 - Krzysia suszone grzyby w cieście foto
5
Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 5 - Krzysia suszone grzyby w cieście foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 18.09.2015 10:49
to może być super
BernadettaP 03.01.2012 22:43
świeże tak robiliśmy, ale boczniaki i były świetne, ale te suszone są rewelacyjne ! Jemy je jednak tylko na Wigilię, aby się nam nie przejadły- warto jednak czekać cały rok, by poczuć znowu ten smak :)
pacpaw 03.01.2012 21:00
bardzo fajny pomysł. Świeże pewnie też tak można zrobić. Ekstra przepis!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak