Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kury 2 szt
śmietana 18 proc 200 ml
olej 3 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
woda 50 ml
Zioła prowansalskie suszone Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Pierś z kurczaka w ziołach prowansalskich

Pierś pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju.Śmietanę wymieszać z wodą, ziołami i doprawić solą i pieprzem.Dodać do mięsa i dusić około 10 min .Podać z ryżem na sypko i buraczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 21.12.2013 16:07
smaczne jedzonko
Krystyna32 18.03.2012 12:11
pycha
smakowita 30.12.2011 22:57
musi być pyszne
matii6 30.12.2011 18:52
ciekawie podane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak