Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasto w łatki

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1,5 szkl
cukier 1,5 szkl
kakao 3 łyżki
margaryna 1 kostka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
cukier wanilinowy
jajko 4
woda 5 łyzek
cukier 1 szkl
jajko 3
margaryna 1/2 kostki
mąka 2 łyżki
twaróg 40 (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: ciasto w łatki

Margarynę,cukier,cukier wan.kakao i wodę zagotować.Wystudzić
Po wystudzeniu dodać żółtka i wymieszać.Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i pianę z białek.Ciasto wylać na blachę.
W misce zmiksować twaróg z cukrem,jajkami,margaryną i mąką.Powstałą masę serową wykładać łyżką na ciasto wylane na blaszkę..Piec ok 50min w temp 180st.Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową i posypać sezamem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aannkaa82 16.02.2013 21:29
fajne i kolorowe ;)
kriko 17.01.2013 10:42
moje uluboine
Renata22 16.10.2012 19:54
marmurkowe cudo ;)
Krzysztof15 08.09.2012 08:23
pieke takie
AURELKA 25.07.2012 20:19
smaczne ciasto
lilify 05.05.2012 09:25
czarna warstwa jakoś mało mi wyrasta
Hanna11 20.01.2012 22:47
smaczne ciasto
Luki 02.01.2012 11:15
coś jak Isaura,tylko mi tak ładnie się ser nie wtapia w ciasto.Mam zwykłe warstwy:-(
Wiesława1 01.01.2012 14:29
tylko z serem ,bo ja zebrę robię bez sera
1j1o1l1a1 01.01.2012 01:03
niby zebra :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak