Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

udka w zurawinie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pałki z kurczaka 4 szt
czosnek 2 ząbki
cebula 1
masło 1/2 kostki
bulion drobiowy 1/2 szkl
wino białe wytrawne 1/4 szkl
ocet balsamiczny
konfitura żurawinowa 2 łyżki
olej do smażenia
sól
pieprz
majeranek
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: udka w zurawinie

Kurczaka natrzeć czosnkiem i doprawić solą i pieprzem.włożyć na godz.do lodówki.Następnie obsmażyć na patelni na rosgrzanym olejui wstawić do piekarnika na 45min.w temp.200st.W tym czasie przygotować sos.Na odrobinie masła zeszklić cebulę dodać żurawinę wlać wino i bulion.Gotować na małym ogniu.dodać posiekany majeranek i wrzucać po kawałeczku masło wciąż mieszając.Gdy sos zgęstnieje doprawić solą i pieprzem i octem balsamicznym.Udka podawać z sosem i konfiturą

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof15 24.09.2012 17:46
bajka
kriko 25.06.2012 15:03
super
iknbozka 15.04.2012 14:39
fajny przepis
Luki 15.02.2012 16:45
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak