Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ratatuj czyli coś z niczego

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

parówki
cebula
makaron świderki
sól
pieprz
pomidory

Przepis i sposób przygotowania na: Ratatuj czyli coś z niczego

Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Parówki kroimy w plastry i cebulę w kostkę, razem smażymy to na ogniu aż do zarumienienia. Pomidory (bez skórki) kroimy w mniejszą kostkę i dodajemy do skladników, dusimy to do momentu aż składniki się nie zmieszają ze sobą. Następnie dodajemy ugotowany makaron i mieszamy. Na koniec można dodać ser topiony lub żóły, jak kto woli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa111 12.01.2012 22:09
lubię takie przepisy na proste i smaczne dania
kamyk 03.01.2012 19:14
i takie jest najlepsze
[email protected] 30.12.2011 17:29
pyycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak