Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 0,5 kg
mięso mielone wołowe 500 g
śmietana 12% 1 sztuka
pieprz
sól
czosnek 4 ząbki
masło
cebula
przecier pomidorowy 1 sztuka
Przyprawa do ziemniaków i frytek Prymat 2 łyżki
ser żółty 300 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana

Naczynie żaroodporne wysmarować masłem . Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, następnie pokroić w plasterki. Mięso obsmażyć na patelni z cebulką przyprawić do smaku. Warstwowo układać część ziemniaków, mięso, i drugą część ziemniaków. Każdą z warstw należy polewać sosem i przyprawiać. Na koniec posypać pozostawionym serem.

Sos:

śmietanę wymieszać połową startego sera, dodać przecież pomidorowy, doprawić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 03.02.2012 19:25
pyszna
halina17 20.01.2012 00:36
sm,aczna
Kas2 12.01.2012 22:54
ładnie zapieczona

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak