Sposób przygotowania

Rozgrzewamy piekarnik do 175 st. C . Wyściełamy 12 dołków w foremce na muffinki papierowymi papilotami . Mieszamy mąkę , proszek , sodę i sól , odstawiamy . Rozcieramy cukier ze skórką cytrynową i wanilią , aby uwolniły się aromaty . Ucieramy masło z cukrem na puszysta masę . Wrzucamy ricottę , miksujemy , na końcu dodając jajko i sok z cytryny . Wsypujemy suche składniki i dokładnie mieszamy . Nakładamy część ciasta do przygotowanych foremek , w każdą babeczkę wciskamy po trzy jeżyny i przykrywamy pozostałym ciastem . Pieczemy 20 minut . Wyjmujemy z formy i studzimy . Robimy lukier . Miksujemy masło z przesianym cukrem pudrem , dodajemy serek , jeszcze raz mieszamy . Łączymy z pozostałymi składnikami . Muffinki lukrujemy i dekorujemy jeżynami .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 0
    sv202952
    Opublikowano

    BeataJ

    oo juz czekam na jeżyny
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kamyk

    fajne muffinki
  • 1
    original
    Opublikowano

    kriko

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    są na pewno pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !