Sposób przygotowania

Mięso nacieramy solą i pieprzem . Na patelni rozgrzewamy oliwę z masłem . Obsmażamy kawałki mięsa ze wszystkich stron . Przekładam na talerz . Na tłuszczu , który pozostał na patelni , przesmażamy grubo posiekaną dymkę . Wrzucamy groszek i dusimy kilka minut , solimy do smaku . Rozgrzewamy piekarnik do 230 st. C . Dużą formę smarujemy masłem . Na dnie układamy groszek , a na nim kawałki kury . Wierzch zalepiamy ciastem francuski m. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem i nacinamy w kilku miejscach . Pieczemy 15 minut , potem zmniejszamy temperaturę do 160-180 st. C i pieczemy jeszcze pół godziny .

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    mala2021

    fajny przepis
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Luki

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknbozka

    jeszcze nie jadłam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    SYLKA

    super przepis
  • 2
    13524163_10207657151841229_703449476_o
    Opublikowano

    Krzysztof15

    sprubuje
  • 0
    original
    Opublikowano

    kriko

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !