Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Świąteczny przekładaniec

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

biszkopt ciemny
biszkopt jasny 2 placki
masło
mleko
rum
sos toffi
mleczna czekolada

Przepis i sposób przygotowania na: Świąteczny przekładaniec

Jasny biszkopt (jeśli upieczony w domu) przekroić na dwie części i skropić rumem. Krem (najlepiej 2opakowania) przygotować z mlekiem i masłem wg przepisu na opakowaniu. Jasny biszkopt posmarować kremem, ułożyć osączone z kompotu wiśnie, na to ciemny biszkopt, znów krem i ostatni jasny placek. Delikatnie całość docisnąć. Wierzch i boki posmarować kremem. Zostawić odrobinę do dekoracji. Boki ciasta obsypać mielonymi orzechami. Resztki kremu przełożyć do szprycy i na wierzch wyciskać \"kupki\" śmietankowe. Całość polać sosem toffi i posypać startą mleczną czekoladą. Schować do lodówki do schłodzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

1j1o1l1a1 01.01.2012 01:04
ładniutkie :)
pacpaw 31.12.2011 19:39
no to przełożyłaś
sloneczko1 30.12.2011 20:03
super
artur7 30.12.2011 15:51
pucha
artur7 30.12.2011 15:49
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak