Sposób przygotowania

Jasny biszkopt (jeśli upieczony w domu) przekroić na dwie części i skropić rumem. Krem (najlepiej 2opakowania) przygotować z mlekiem i masłem wg przepisu na opakowaniu. Jasny biszkopt posmarować kremem, ułożyć osączone z kompotu wiśnie, na to ciemny biszkopt, znów krem i ostatni jasny placek. Delikatnie całość docisnąć. Wierzch i boki posmarować kremem. Zostawić odrobinę do dekoracji. Boki ciasta obsypać mielonymi orzechami. Resztki kremu przełożyć do szprycy i na wierzch wyciskać \"kupki\" śmietankowe. Całość polać sosem toffi i posypać startą mleczną czekoladą. Schować do lodówki do schłodzenia.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    artur7

    pucha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    sloneczko1

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    no to przełożyłaś
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ładniutkie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Nemsik

    fajne ciacho :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !