Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk wigilijny

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

buraki ok kg
seler
cebula
pietruszka
marchew
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
Kucharek przyprawa do potraw
pieprz kolorowy
ocet winny
grzyby suszone 5-10dag

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk wigilijny

Warzywa obrać (razem z cebulą), pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do ok litra wody razem z liściem laurowym i kilkoma ziarnami ziela. Dorzucić również namoczone wcześniej i podgotowane grzybki. Gotować całość na małym ogniu 10min. Po tym czasie dorzucić obrane i pokrojone na kawałki buraki. Doprawić kucharkiem, pieprzem kolorowym i kroplą octu winnego. Gotowy barszcz odstawić na 2godzinki. Przecedzić. Podawać z uszkami lub pierożkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak