Sposób przygotowania

Na nadzienie i do przystojenia: 100g smietany kremówki, 350 g sera śmietankowego, 3łyżki cukru, opakowanie żelatyny instant, łyżka wódki morelowej, 300g moreli świeżych lub z puszki, cukier puder do posypania.
Nagrzać piekarnik do 200st. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Przygotować ciasto biszkoptowe i wyłożyć na blachę. Piec 12min. Ostudzić pod przykryciem. Ostrożnie odwrócić blachę do góry dnem, żeby ciasto wypadło na położoną ściereczkę, posypaną cukrem pudrem. Odstawić blachę, zdjąć i wyrzucić papier. Zmieszać śmietanę, ser, cukier, żelatynę i wódkę. Wyłożyć masę na ciasto biszkoptowe, pozostawiając wzdłuż jednego z brzegów 4cm. wolnej powierzchni. Świeże morele sparzyć, obrać ze skóry, przepołowić i usunąć pestki. Owoce z puszki odsączyć. Pokroić na małe kawałki i rozłożyć na kremie. Zwinąć roladę za pomocą ściereczki, zaczynając od dłuższego posmarowanego nadzieniem brzegu. Ułożyć na tacy pokrytej folią aluminiową i wstawić na 20min. do zamrażalnika. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    widzę, że jakąś książkę czy gazetkę z przepisami na ciasta przepisujesz
  • 1
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !