Sposób przygotowania

Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak /najlepszy jest ten w brykietach/. Wyciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. Po około 10 minutach dodajemy masło i jogurt grecki. Po następnych 5 minutach dodajemy ser żółty i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy nasz \"sos\" jest gotowy dodajemy ugotowany al dente makaron spaghetti i dokładnie wszystko mieszamy.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Anna169Hosz

    Bardzo lubię i ja też doprawiam gałką muszkatołową.
  • 3
    original
    Opublikowano

    caffee_tea

    ciekawe przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !