Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Spagetti szpinakowe

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak mrożony 1 opakowanie
makaron 1 opakowanie
cebula 2 szt
czosnek 3 ząbki
sól
pieprz
gałka muszkatołowa do smaku
ser żółty 15 dkg
oliwa 5 łyżek
masło 2 łyżki
jogurt grecki 1 małe opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Spagetti szpinakowe

Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej drobno pokrojoną cebulkę. Następnie dodajemy rozmrożony i odciśnięty szpinak /najlepszy jest ten w brykietach/. Wyciskamy czosnek, solimy, pieprzymy, dodajemy gałkę muszkatołową. Po około 10 minutach dodajemy masło i jogurt grecki. Po następnych 5 minutach dodajemy ser żółty i dokładnie wszystko mieszamy. Gdy nasz \"sos\" jest gotowy dodajemy ugotowany al dente makaron spaghetti i dokładnie wszystko mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caffee_tea 24.03.2012 19:01
ciekawe przepis
Anna169Hosz 30.12.2011 21:52
Bardzo lubię i ja też doprawiam gałką muszkatołową.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak