Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z serem

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone 40 dkg
mleko
kajzerka 0.5 szt
natka pietruszki 3 łyżki
serek topiony
koncentrat pomidorowy 0.5 łyżeczki
ząbek czosnku 1 szt
jajko 1 szt
sól
pieprz
cebula 0.5 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
przyprawa uniwersalna do smaku
ketchup 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z serem

Do mięsa mielonego wbijamy jajko,dodajemy przetarty czosnek,podsmażoną pokrojoną w kostkę cebulę,rozmoczoną w mleku kajzerkę,Vegetę, posiekaną natkę pietruszki,sól,pieprz, koncentrat pomidorowy wymieszany z ketchupem. Mieszamy i formujemy długi podłużny kotlecik,do środka którego wkładamy po troszku serka topionego (jeśli są to trójkąciki to jeden na kotlet). Obtaczamy w bułce tartej i smażymy na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malaczarna23 03.01.2012 16:22
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak