Sposób przygotowania

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, przyprawę korzenną i skórkę cytrynową. Wszystko mieszamy. Do masy dodajemy stopniowo mąkę i migdały. Zagniatamy gładkie i kruche ciasto. Owijamy je w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy, aby uzyskać grubość ok.5mm. Po wykonaniu tej czynności wycinamy ciasteczka foremkami o świątecznych kształtach. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze zachowując odpowiedni odstęp.
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok.12-15 minut.
Ciasteczka można ozdobić lukrem.
SMACZNEGO!

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super!! :)
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Kuchareczekjeden

    świetne:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Marzena34

    pyszności
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    bardzo fajne
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    takie lubię podjadać z inką z mlekiem...
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    aga130982

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Beata73

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !