Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KORZENNE CIASTECZKA NA CHOINKE

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 1 szt.
cukier 125 g.
mąka 125 g.
migdały mielone 125 g.
Przyprawa do piernika ciast i deserów Prymat 1 szt.
skórka z cytryny 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: KORZENNE CIASTECZKA NA CHOINKE

Masło ucieramy z cukrem, dodajemy jajko, przyprawę korzenną i skórkę cytrynową. Wszystko mieszamy. Do masy dodajemy stopniowo mąkę i migdały. Zagniatamy gładkie i kruche ciasto. Owijamy je w folię aluminiową i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wałkujemy, aby uzyskać grubość ok.5mm. Po wykonaniu tej czynności wycinamy ciasteczka foremkami o świątecznych kształtach. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blasze zachowując odpowiedni odstęp.
Piec w temperaturze 200 stopni przez ok.12-15 minut.
Ciasteczka można ozdobić lukrem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 16.07.2012 09:34
super
Beata73 16.07.2012 09:34
super
Robert10 31.03.2012 22:25
fajne
mirosława4 20.03.2012 16:24
super
malaczarna23 20.03.2012 08:47
świetne
aga130982 10.03.2012 06:33
mniam mniam
ziutula
ziutula 21.02.2012 22:47
takie lubię podjadać z inką z mlekiem...
Grażyna13 03.02.2012 10:53
Pyszności :)
zuzanna_z 27.01.2012 13:25
fajne
RenataZ-et 18.01.2012 16:53
bardzo fajne
jolaxa 11.01.2012 23:01
pycha
Marzena34 10.01.2012 19:49
pyszności
Kuchareczekjeden 03.01.2012 07:04
świetne:)
IKrakowianka 01.01.2012 15:53
super!! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak