Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowa oranżada

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 2 kg
cukier puder 4 łyżeczki
cytryna 1 szt
kostki lodu
woda 2 litry

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa oranżada

Wszystkie cytrusy należy dokładnie umyć i najlepiej sparzyć wrzątkiem. Jedną z pomarańczy - pociąć na plastry lub tzw. półksiężyce, a z całej reszty wycisnąć sok. Do soku dodać cukier puder i dokładnie wymieszać. Całość należy uzupełnić wodą mineralną, dorzucić plastry pomarańczy i wymieszać. Przygotowaną oranżadę można schłodzić w lodówce i podawać z kostkami lodu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.06.2013 14:57
podoba mi się
Andzia1977
Andzia1977 30.11.2012 00:28
ciekawe
Andzia1977
Andzia1977 30.11.2012 00:28
ciekawe
Kate131 14.02.2012 09:06
mniam
sunnymood 30.01.2012 10:01
?wietna
Małgorzata106 26.01.2012 08:58
super
Grażyna13 15.01.2012 10:53
Lubie taką :)
Justyna Jussstiii 01.01.2012 11:44
super
anulka69 31.12.2011 15:42
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak