Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dewolaj z serem żółtym i pieczarkami

3.0
(19)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty 4 plasterki
pieczarki 30 dag
jajko 2 sztuki
natka pietruszki do smaku
mąka do panierki
jajko do panierki
schab bez kości 1/2 kilograma
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Dewolaj z serem żółtym i pieczarkami

Schab wieprzowy umyć, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Każdy plaster kotleta posolić. Pieczarki pokroić na kawałki i przełożyć na patelnię. Smażyć aż puszczą soki. 

Jajka ugotować na twardo. Kotlety rozłożyć. Na każdy dać plaster sera, połowę ugotowanego jajka, pieczarki i pokrojoną natkę pietruszki. 

Zwinąć i opanierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwusia 06.11.2013 23:39
umm... już widać że soczysty
Elżbieta17 17.07.2012 09:56
pyszny obiad:)
misia53 17.01.2012 20:27
świetne
pioge7 09.01.2012 17:58
pychotka
Kuchareczka2 01.01.2012 21:36
znakomite
Ewa95 31.12.2011 17:42
pyszności!
Emilia22 30.12.2011 17:05
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak