Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bananowa niespodzianka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 szt
cukier 1-2 łyżki
cytryna 0,5 szt
czekolada deserowa 20 dag
Cynamon mielony Prymat
cukier puder
masło
banan 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: bananowa niespodzianka

FARSZ:
banany kroje w kostkę, wsypuję 2 łyżki cukru, wyciśnięty sok z połówki cytryny i mieszam, na koniec dorzucam drobno połamaną czekoladę.

Masło rozpuszczam. Ciasto francuskie kroję na kwadraty i każdy z nich delikatnie smaruje rozpuszczonym masłem. w rogu każdego kwadratu nakładam farsz i zaginam tworząc trójkąt. Bardzo dokładnie zaciskam brzegi, aby nie wylała się czekolada. Trójkąty posypuję cynamonem i wkładam do piekarnika na 15 minut na 190 stopni ( piekę na złoty kolor). Po wyjeciu w piekarnika posypuję cukrem pudrem i gotowe do podania. Tylko uwaga bo farsz jest gorący:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

OllaA 02.01.2012 08:43
Od samego czytania \"ślinka cieknie\"... :) Wypróbuję na pewno!
krzysiu510 30.12.2011 14:03
super, przepisy typowo pod moje dzieci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak