Sposób przygotowania

FARSZ:
banany kroje w kostkę, wsypuję 2 łyżki cukru, wyciśnięty sok z połówki cytryny i mieszam, na koniec dorzucam drobno połamaną czekoladę.

Masło rozpuszczam. Ciasto francuskie kroję na kwadraty i każdy z nich delikatnie smaruje rozpuszczonym masłem. w rogu każdego kwadratu nakładam farsz i zaginam tworząc trójkąt. Bardzo dokładnie zaciskam brzegi, aby nie wylała się czekolada. Trójkąty posypuję cynamonem i wkładam do piekarnika na 15 minut na 190 stopni ( piekę na złoty kolor). Po wyjeciu w piekarnika posypuję cukrem pudrem i gotowe do podania. Tylko uwaga bo farsz jest gorący:)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    krzysiu510

    super, przepisy typowo pod moje dzieci
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    OllaA

    Od samego czytania \"ślinka cieknie\"... :) Wypróbuję na pewno!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !