Sposób przygotowania

1. Mięso rozbić tłuczkiem, natrzeć sola i pieprzem.
2. Z kolendry poodrywać listki.
3. Suchy ryż wymieszać z rodzynkami, szafranem, listkami kolendry i 400 ml lekko osolonej wody, wszystko wlać do naczynia żaroodpornego.
4. Szczypior pokroić w paski o długości 10 cm.
5. Obraną marchewkę zetrzeć na grubej tarce.
6. Szczypior i marchewkę rozłożyć na rozbitych piersiach, zawinąć i spiąć wykałaczkami.
7. Rolady ułożyć na ryżu, przykryć folią.
8. Dusić w piekarniku 35 minut.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    swic

    Brzmi smakowicie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Zofia12

    Dziękuję!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Jadwiga18

    bardzo dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !